Wij gebruiken cookies om uw gebruikservaring op onze website te verbeteren.
Door verder te surfen op deze website, geeft u ons de toestemming om cookies te plaatsen.

Communicatie 26 mei

Hamont-Achel, 26 mei 2020

Beste ouders,


De afgelopen dagen ontvingen we het ene persbericht na het andere omtrent de heropening van de kleuterscholen en de andere leerjaren in het lager onderwijs. U zult deze ongetwijfeld ook gelezen hebben.
Om duidelijkheid te scheppen en te antwoorden op de vele vragen die ouders ons stellen en vooral te anticiperen op de gecreëerde verwachtingen willen we als directiecomité oproepen tot kalmte. Het is immers ook voor ons op dit moment erg moeilijk om concrete plannen te maken en deze te communiceren.

Zoals u reeds van ons gewend bent, organiseren we de scholen steeds op de meest veilige manier. En dit zowel voor de kinderen als voor onze personeelsleden. We houden ons daarbij aan de draaiboeken en risicoanalyses die ons door het katholiek onderwijs Vlaanderen bezorgd worden.
Vermits deze richtlijnen op het moment van schrijven ons nog niet bezorgd worden en vermits het advies van de minister van onderwijs nog goedgekeurd moet worden door de nationale veiligheidsraad, kunnen we u nu nog geen concrete invulling van de herstart bezorgen. 

Verder moeten we ook blijven inzetten op de noodopvang. In tegenstelling tot wat her en der in de media verschijnt blijft dit toch ook een opdracht van de scholen, ondersteund door de lokale besturen. Dit zal ook een impact hebben op het kunnen aanbieden van lessen.

Zodra alles definitief is en zodra de nodige richtlijnen bij ons bekend zijn en de impact van de noodopvang in kaart is gebracht, kunnen we u onze concrete invulling per school (kleuter en lager) bezorgen. We vragen u dus nog enkele dagen geduld.

Ondertussen werken onze teams van personeelsleden wel volop aan een herstartscenario zodat we u zo snel als mogelijk op de hoogte kunnen brengen.

Vriendelijke groeten,

Bart Weltens
coördinerend directeur

Ontstaansgeschiedenis van onze school

Dat onze school al meer dan 100 jaar bestaat weten de meeste mensen wel. Maar hoe het allemaal begon ...

Lees meer...

Inschrijven en maximumcapaciteit 2020-2021


Onze school is de laatste jaren sterk gegroeid. We willen echter de persoonlijke aanpak die ons kenmerkt, blijven garanderen.

De overheid verplicht elke school om jaarlijks een maximumcapaciteit te bepalen.

Lees meer...

In de kijker

Hou vol!

De personeelsleden hebben een video opgenomen om iedereen een hart onder de riem te steken.

Lees meer...

Kerstspel 2019

Lees meer...

Filmpje grootouderdag

Lees meer...